Verslag Laatste Evenement

Najaarsevenement MB W123-Club Nederland 2022

Het is zaterdag 29 oktober en rond 10.30 rijden de W123 het parkeerterrein op. Pal voor de deur staat een witte W123, de auto is van Nico. Nico gebruikt deze W123 voor woon- werkverkeer en voor het doen van boodschappen. En ja, als je nagenoeg alle uitgebrachte Mercedes ’n tot je beschikking hebt en er dan voor kiest om in de W123 te rijden begrijpen wij wel waarom. We gaan naar boven voor de koffie/ thee en cake.  

Het begint bij menigeen te kriebelen, men wil kijken. Tijdens het vertellen loopt menigeen langs de Mercedes’ n. De een is nog mooier dan de ander. Je zou denken dat deze auto’s vanaf fabriek hier afgeleverd zijn. Na ruim een uur sluit Nico af en neemt belangstellenden mee naar een aantal auto’s.  De kap gaat open om het e.e.a. te laten zien. En… kijken doe je met je ogen.

Het is 12.30 uur, het moment om het programma van deze dag op te pakken. We gaan een tourrit rijden. Rijden door de Flevopolder. Lekker kunnen genieten van de omgeving en geen discussie meer of het hier nou linksaf was of gewoon doorrijden. De route maakt duidelijk dat de Flevopolder inmiddels meer is dan een droog gelegd stuk IJsselmeer. Almere, de veel besproken Oostvaarders plassen, Zeewolde, Harderwijk het meer dan waard om daar doorheen te rijden.

De rit eindigt bij Van der Valk in Amersfoort. Waar de rit eindigt begint de borrel, een borrel die net even anders loopt dan we gewend zijn bij Van der Valk. Na een klein uurtje gaat een 30-tal leden gebruik maken van het buffet. Een buffet volgens het Live Cooking concept. Onbeperkt eten en drinken, genieten. 

In de voor deze dag samengestelde whatsappgroep schrijven de leden: goed georganiseerd, mooie route, prachtige Grill badge, uitzonderlijke verhalen. Wederom een TOP dag.

Namens het bestuur – René Metz-Inden